15. jun, 2016

Maltezer Tika

Dag Nathalie

 

Ik weet niet of je ons nog herinnert, maar wij zijn het gezin met een zoontje dat allergisch was aan honden. Vorig jaar rond deze tijd zijn we verschillende keren ons malthezertje Tika komen bezoeken om te testen of Niel er tegen zou kunnen.

 

Ondertussen zijn we een jaar verder en gaat alles goed. Hij blijft uiteraard zijn medicatie wel nemen en de hond komt ook niet boven op de slaapkamers.

 

Tika is nog steeds een klein ondeugend ding. Al is ze al een beetje rustiger geworden. Er is al heel wat speelgoed van de kinderen gesneuveld door de kleine tandjes en deugenieterij van haar. Ze haalt wekelijks nog wel eens wat streken uit, maar is enorm afhankelijk en vooral ook tolerant t.o.v. de kinderen. Ze doet geen behoefte meer in huis. Enkel krijg ik het haar niet afgeleerd om tegen de buitendeur op te springen (half hout, half glas) en tegen de grote raam vliegt ze ook. Als ik dat nog afgeleerd kon krijgen …

 

Met de hond van mijn moeder komt ze ook heel goed overeen. Nyssa is haar speelkameraadje. Als mijn ouders de kids van school gaan halen, kunnen de honden nadien samen in de tuin rakkeren. Dat vinden ze nogal fijn!

 

In de auto mee rijden vindt ze maar niets. Meteen begint ze te ‘zeveren’ en te hijgen. Dus ik denk dat dit toch wel stressvol voor haar is. We hebben haar eens meegenomen om wat verder weg te gaan wandelen, maar toen had ze zelfs overgegeven. Dus nu gaat ze enkel mee als we dichtbij in het bos gaan wandelen. Bij de kapper is ze ook super flink!

 

In bijlage nog enkele foto’s van haar. Ik dacht dat je dit wel leuk zou vinden J

 

Met vriendelijke groeten

 

 

Kim Pernet